Τραχανόπιτα παραδοσιακή

Συστατικά

  • Τραχανά γλυκό σταρένιο 3 φλ. τσαγιού (420 γρ.)
  • Αβγά 4 τεμ.
  • Φέτα σκληρή χοντροτριμμένη 300 γρ.
  • Γάλα φρέσκο 500 ml
  • Aλάτι λίγο αν χρειαστεί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1/4 φλ. τσαγιού (60 ml)
  • Bούτυρο αγελάδος κομμένο κυβάκια 50 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε λεκανίτσα βάζουμε τον τραχανά και ρίχνουμε το γάλα ώστε να σκεπάζει ίσα ίσα τον τραχανά. Τον αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει, να έχει απορροφήσει σχεδόν το γάλα. Τότε χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ρίχνουμε στον τραχανά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, λίγο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή τότε το αποφεύγουμε, πιπέρι και τέλος το ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε πολύ καλά, και λαδώνουμε ένα ταψί Νο 35 χ26 πασπαλίζουμε λίγο τραχανά στεγνό, και ρίχνουμε τον χυλό μας. Σκορπάμε στην επιφάνεια του χυλού μας το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσει. (αντιστάσεις). Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: syntagestisgogos.gr