Ζεματιστοί κουραμπιέδες

Υλικα
300 γρ μαργαρίνη μαλακια,

2 αυγά,

6 κ.σ.ζαχαρη άχνη,

1 φακ.μπεικιν,

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

4 κ σ.σιμιγδαλι ψιλό,

2 βανίλιες

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Βάζουμε την μαργαρίνη,τα αυγά,την άχνη στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά
Ρίχνουμε σιγα-σιγα το μισό αλεύρι τις βανίλιες το μπέικιν το σιμιγδάλι και αρχιναμε να ζυμωνουμε

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη που όταν την πλάθουμε να γίνονται οι μπαλιτσες λείες χωρίς σχίσματα!Βάζουμε τις μπαλιτσες στην λαδόκολλα και σε κάθε μπαλιτσα βάζουμε στην μέση τους ένα φουντούκι και τις πατάμε ελαφρώς

Προθερμαινουμε τον φούρνο αντιστάσεις στους 180 β!Τα βάζουμε μέσα και μόλις περάσουν 7 λεπτά ανοίγουμε γρήγορα τον φούρνο και πατάμε ελαφρώς τα φουντούκια γιατί θα εξέχουν
Κλείνουμε τον φούρνο και τα ψήνουμε αλλά 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

ΣΙΡΟΠΙ:
Υλικά

800 γρ ζάχαρη,800 γρ νερό μισό λεμόνι το χυμό του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε 5 λεπτά

Μόλις βγάζουμε τα γλυκάκια από το φούρνο τα βάζουμε σε άλλο ταψί η πυρέξ η και τάπερ και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι
50 κομμάτια

Γίνεται να κάνουμε και μισή δόση
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΠΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ
ΤΑ ΑΥΓΑ ΙΔΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Πηγή: xrysessyntages.gr